Popsicle de soc și roiniță este desertul meu preferat din perioada asta.
Am mers în grădină și am adunat un coș plin de flori de soc (Sambucus Nigra). Încercați să vă culegeți singuri florile de soc din locuri nepoluate pentru că polenul de pe flori este foarte important pentru această rețetă.
Lista ingredientelor:
- 2 mâini bune de flori de soc – recomandarea mea este să nu spălați florile pentru o intensitate mai mare a gustului de soc
- 2 lămâi bio, necerate
- 3 linguri de miere
- un buchețel de roiniță, puteți adauga și verbină sau orice plantă aromatică
- 1/2 l de apă fiartă
Mod de preparare
Se pun toate florile de soc, roinița. sucul de lămâie, mierea într-un borcan și turnăm peste ele apa clocotită.
Rezultatul este un ceai foarte concentrat.
Lăsăm la infuzat cel puțin 5 ore sau peste noapte, eu l-am lăsat de seara până dimineața acoperit. Acoperim pentru a nu facilita sinuciderea insectelor în siropul nostru.
A doua zi
Strecurăm ceaiul, il gustăm și ajustăm cu miere, după preferință.
Bine de știut este că intesitatea gustului dulce scade în momentul înghețării.
Eu nu am adaugat nimic pentru că ador aceste popsicles ușor acrișoare.
L-am turnat în forme și le-am pus în congelator
ENJOY!