un tonic cu plante și condimente de Crăciun.

Chai-spiced apple cider mocktail
Nu încerc să traduc această denumire, dar vă garantez că este suc de mere organic condimentat cu ceai concentrat.
O alternativă delicioasă a clasicului vin fiert. Deși este un tonic non- alcoolic se poate adapta cu un pic de rom și din mocktail devine un cocktail în toată regula.
Lista ingredientelor:
- suc de mere- de preferat organic și fără conservanți
- condimente( anason stelat, piper negru, ghimbir proaspăt, baton de scorțisoară, cuișoare, cardamom, esență de vanilie)
- miere
- ceai negru
- apă
Ingredientele necesare pentru 6 porții
2 pahare de suc de mere
condimente
2 bucăți anason stelat
4 boabe piper negru
2 cm ghimbir proaspăt
3 batoane de scorțisoară
6 bucăți cuișoare
6 semințe de cardamom
2 lingurițe de esență de vanilie
o lingură de miere
2 plicuri de ceai negru sau 2 lingurițe de ceai negru vrac
2 căni de apă


Rețeta
Pregătești ceaiul concentrat. Adaugi toate condimentele în cele 2 căni de apă și le pui la fiert la foc mic timp de 20 min, după care adaugi ceaiul negru pe care il lași la infuzat 5-7 min iar când este gata adaugi mierea.
Strecori totul și ai ceaiul condimentat.
Adaugi 50%ceai și 50% suc de mere și tonicul de iarnă este gata să fie savurat.
Poți să il bei cald sau rece, chiar este o chestiune de preferință.
Dacă vrei să il transformi în cocktail de iarnă- adaugă 45 ml de rom la fiecare cană de ceai.
Această rețetă este inspirată de o rețetă a international school of Herbal arts and Sciences- Herbal Academy.