Un mocktail special de iarnă.

un tonic cu plante și condimente de Crăciun.

Chai-spiced apple cider mocktail

Nu încerc să traduc această denumire, dar vă garantez că este suc de mere organic condimentat cu ceai concentrat.

O alternativă delicioasă a clasicului vin fiert. Deși este un tonic non- alcoolic se poate adapta cu un pic de rom și din mocktail devine un cocktail în toată regula.

Lista ingredientelor:

  • suc de mere- de preferat organic și fără conservanți
  • condimente( anason stelat, piper negru, ghimbir proaspăt, baton de scorțisoară, cuișoare, cardamom, esență de vanilie)
  • miere
  • ceai negru
  • apă

 

Ingredientele necesare pentru 6 porții

2 pahare de suc de mere

condimente

2 bucăți anason stelat

4 boabe piper negru

2 cm ghimbir proaspăt

3 batoane de scorțisoară

6 bucăți cuișoare

6 semințe de cardamom

2 lingurițe de esență de vanilie

o lingură de miere

2 plicuri de ceai negru sau 2 lingurițe de ceai negru vrac

2 căni de apă

Rețeta

Pregătești ceaiul concentrat. Adaugi toate condimentele în cele 2 căni de apă și le pui la fiert la foc mic timp de 20 min, după care adaugi ceaiul negru pe care il lași la infuzat 5-7 min iar când este gata adaugi mierea.

Strecori totul și ai ceaiul condimentat.

Adaugi 50%ceai și 50% suc de mere și tonicul de iarnă este gata să fie savurat.

Poți să il bei cald sau rece, chiar este o chestiune de preferință.

Dacă vrei să il transformi în cocktail de iarnă- adaugă 45 ml de rom la fiecare cană de ceai.

Această rețetă este inspirată de o rețetă a international school of Herbal arts and Sciences- Herbal Academy.